ישנה חלוקה ברורה של חרקים טובים לגידולים חקלאיים וחרקים מזיקים. החרקים המזיקים ניזונים מצמחים, פרחים ושאר יבול והורסים אותו לעומת חרקים טובים אשר מאביקים את הצמחים או מדבירים את החרקים המזיקים. הנטייה היא להזמין מדביר ברגע שרואים חרקים או מזיקים אך חשובה מאוד ההבחנה הזו בין שני סוגי החרקים על מנת למנוע נזק מיותר לאיזון הטבעי.
לעיתים קרובות הטבע יודע לשמור על עצמו ולהדביר מזיקים אשר עלולים לפגוע בו ולכן ישנם זני צמחים ופרחים אשר פיתחו יכולות פיתוי לאותם חרקים ידידותיים אשר מסגלים לשמור עליהם. במאמר זה אסקור את רשימת הצמחים הנפוצים יותר בישראל אשר מסוגלים למשוך אליהם חרקים ידידותיים יותר מאשר צמחים אחרים. חלק מהצמחים כמובן גדלים טוב יותר באזורים מסוימים בעולם לעומת צמחים אחרים אך בדיקה קלה תוכל לאשר אם הצמח המפתה מסוגל לגדול באקלים בו נמצאת החלקה החקלאית או לא.
ציפורני החתול – צמח בר בצבעים צהוב וכתום השייך למשפחת המורכבים . בישראל ישנם ארבעה זנים של צמח זה וכולם ידועים ביכולת שלהם למשוך חרקים ידידותיים אשר מאביקים אותם ומשמשים מדביר טבעי. הצמח פורח בתקופה שבין האביב לסתיו. צפרוני החתול מוכר כצמח בעל יכולות ריפוי ואיחוי ומכיל חיידקים לנוגדים ופטריות.
לבנדר – הלבנדר הוא פרח סגול יפיפה וריחני המוכר בשם המקצועי אזוביון ומגיע למשפחת השפתניים. הלבנדר נפוץ באזור הים התיכון, אירופה ובאסיה. חרקים מדבירי מזיקים נמשכים לצמח זה גם הם בעקבות ריחו המתקתק שנישא למרחקים וצבעו הסגול הבוהק בשיא פריחתו.
טימין – צמח תבלין זה מוכר בשווקים ועל מדפי התבלינים כקורנית. הצמח מגדל שורשים עמוקים ומגיע לגובה של עשרה סנטימטרים מעל פני האדמה. ריחם הארומטי נעים מאוד לחיכם של בני האדם אך יחד עם זאת מכיל רכיבים טבעיים המסייעים במניעת מחלות. חרקים כדון פרפרים ודבורים, כמו מאביקים אחרים נמשכים אליו.
בזכות משיכה של חרקים ידידותיים המדבירים מזיקים וחרקים שפוגעים בחקלאות צמחים אלה מבוקשים מאוד בקרב מגדלי הירקות.